Denne tomatsuppe er uden tvivl den bedste jeg nogensinde har smagt. Opskriften er til 4-6 prs.:

1 kg tomater

2 rød peberfrugt

1-2 spsk balsamico

1 dl olivenolie

salt

Skær i mindre stykker og bland med balsamico, olivenolie og drys med salt og bag i ovnen på 200 grader i ca. 1/2 time.

2-3 løg

5 fed hvidløg

3 dl boullion vand

1-2 håndfulde frisk basilikum

1 dl fløde (brug evt. sojafløde)

salt og peber

et lille strø sukker

snit og svits løgene blanke og bland tomat og peberfrugtblandingen i.

Tilsæt boullion vand og basilikum og lad suppen koge op.

Blend suppen (jeg bruger min stavblender) og smag til med sukker, balsamico, salt og peber og tilsidst fløden.

Som topping brunede løg:

3 løg i skiver

3 spsk olivenolie

1 tsk salt

Svits løgene på medium varme i ca. 20 min. Det er vigtigt at de bliver lækre brune men ikke brændte.

 

 

Pin It on Pinterest