Wok amok med quinoa og kantareller.

Jeg elsker når jeg er helt selv hjemme, både fordi jeg selv kan bestemme hvad jeg vil spise og hvornår. Men jeg elsker også roen, og har ingen problemer med mit eget selskab! Men desværre springer jeg også ret tit, meget let hen over mine måltider, selvom intentionen i supermarkedet var en helt anden. Nå men det jeg så gør, når overensstemmelserne ikke helt passer, er at jeg tømmer mit køleskab og går i gang med at skylle snitte og bokse. På den måde får jeg et overblik og tankerne begynder allerede at snurre med, hvad jeg skal lave af alle herlighederne.

Igår fik jeg så lyst til at lave en quinoa wokret som bare smagte helt fantastisk og så kan man bare mokke det i, man har.

Opskriften er til ca. 2 prs. eller 1prs. med en rest til frokosten dagen efter 😉

1 løg i tern

2 fed hvidløg i tern

1/2 pose tørrede kantareller (som er blødt op 1/2 time forinden)

2 store buketter broccoli hakket lidt mindre

2 store gulerødder i fine små tern

2 håndfulde fintsnittet hvidkål

4 spsk kogt quinoa

2 tsk revet ingefær

2 tsk revet gurkemeje

1/2 tsk chiliflager

soya

salt og peber

 

Svits løg, hvidløg, chiliflager og de udblødte kantareller i olie i en wok (eller pande). Tilsæt gurkemeje og ingefær, gulerødder, broccoli, hvidkål og quinoa og smag til med salt peber, soyasauce og lidt af vandet som kantarellerne har lagt i blød i.

Det er den letteste ret at lave, særligt hvis du ligesom jeg, forbereder den mad du har i køleskabet. Hvis du mangler lidt kød i retten, er det nemt at tilføje og svitse med sammen med løgene til at starte med. Men faktisk har man ikke helt behov for det, pga kantarellerne.

Pin It on Pinterest