Under menupunktet opskrifter, vil jeg løbende ligge en masse dejlige opskrifter op. Alt sammen på mad lavet helt fra bunden, med gode nærende råvarer som alle har en positiv indvirkning på vores krop. Nej til pre-fabrikeret mad, nej til E-Numre og ja tak til økologi og gode råvarer.
Bagværk
Bananbrød med mørk chokolade
Findes der noget, der er mere lækkert end et duftende stykke svampet banankage? Mine tænder løber i vand blot ved tanken. MEN, jeg spiser jo ikke så gerne gluten, og vil egentlig også helst undgå sukker og mejeri. Derfor har...
Glutenfri gulerods/hørfrø boller
De her gulerodsboller er simpelthen så fantastisk gode synes jeg, og derfor altid dem, jeg vender tilbage til at bage. Denne opskrift gav ca. 3 plader boller (ca. 30 mellemstore boller): 16 dl. lunken vand 2 pk gær 4 tsk honning 4 tsk æbleeddike Pisk ovenstående...
Julekage med æble og marcipan
Gluten og sukkerfri julekage Jeg fandt en opskrift på en lækker æble marcipan kage, med de skønneste julekrydderier i. Jeg lavede lidt om i opskriften, så den også kunne nydes af mig:) 140 g blødt smør (vælg kokosolie hvis du gerne vil undgå mejeri) 2...
Italienske glutenfrie boller
Glutenfrie boller med lækker krumme Jeg elsker når nogen allerede har opfundet den dybe tallerken for mig, og det har Det glutenfrie bageatelier, som nørder i glutenfri bagning hele tiden, som deres største passion. Jeg købte derfor deres bagebog "Helt...
Glutenfrie brunkager
Brunkager med pistacienødder Hvad er jul uden duften af julekrydderier og julebag? Den findes ikke i min verden! Men når man ikke spiser gluten, skal man så bare bage efter almindelige opskrifter med almindeligt hvedemel, og kigge langt efter...
Havreboller med kerner
Glutenfrie havreboller med masser af kerner Denne her opskrift er fra Claus Meyers glutenfrie bageskole bog. Jeg har lavet lidt om, men kun fordi jeg ikke havde havrekerner 😉 Det er virkelig nogle fantastisk gode boller, og jeg har dem i fryseren, for...
Krydderknækbrød med tranebær
Sprøde søde tranebær knækbrød De her knækbrød er virkelig nemme at lave og smager himmelsk (særligt med kold plantesmør på). Portionen giver 2 bageplader: 3 dl kerner (sesam, hørfrø, solsikke eller andet) 1-2 dl hakket tørret tranebær 4 dl...
Glutenfrie gulerodsboller
Glutenfrie gulerodshapselækre boller Denne her dej lavede jeg om aftenen, og satte den til hævning i køleskabet til næste morgen, og den hævede bare så fint! Der blev ca 2 plader boller ud af denne portion: 1 pk gær 40 g HUSK 5 dl plantemælk (jeg brugte...
Glutenfri “rugbrød”
Glutenfrit lækkert brød Det her brød er super let at røre sammen og smager virkelig dejligt. Jeg vil egentlig rigtig gerne bage med surdej, men vi kender alle det, at når vi lige vil bage, har vi ligesom ikke lige noget surdej! Det her brød er derfor...
Glutenfrie fastelavnsboller med marcipan
Lækre gluten og mækefrie fastelavnsboller De her fastelavnsboller er så sindssygt lækre og så må man spise dem, uden at få dårlig samvittighed 😉 Jeg fik ca 16 boller ud af denne portion, og lagde dem i metalmuffins form, da jeg synes at det gjorde, at...
Pølsebrød/ Burgerboller
Pølsebrød eller burger boller Jeg ELSKER hotdogs, og det er seriøst noget af det lækreste jeg kan spise når jeg må spise snaskemad. Men lets face it, der er ikke meget godt mad i en helt almindelig hotter vel? Derfor laver jeg helst selv brødet og køber...
Glutenfrie havreboller
Havreboller uden gluten, mælk eller sukker Lækre lækre havreboller som jeg har fundet inspiration til hos glutenfristart.dk. Mine børn bruger dem som sandwich boller til madpakken. De er lette og fine i smagen og så har bollen en skøn krumme. Af...
Glutenfrie gulerodsboller
Gulerodsboller med masser af kerner De her gulerodsboller er to die for! Jeg fandt en opskrift på glutenfristart.dk og har så selv brugt de ingredienser jeg gerne ville have i. De er så nemme at lave og så synes jeg de har en rigtig dejlig krumme....
Sorte ris rugbrød
Glutenfrit rugbrød med sorte ris Jeg elsker, som mange af jer andre også gør, mit brød! Og der hvor jeg synes at jeg har sværest ved at undvære det, er til min frokost. Jeg foretrækker derfor at spise glutenfrit, fordi jeg ved hvor meget ballade gluten laver i...
Himmelske vanilje cookies
Vanilje cookies uden sukker, mælk eller hvede De her lækre cookies, kan laves med et hav af variationer, det er blot et spørgsmål om at fyre det i, man godt kan lide 🙂 Der bliver en pladefuld af denne portion (15-20 stk): 100 g kokosmel der er ristet...
Hirsebrød med gulerødder
Lækkert glutenfri hirsebrød med gulerødder Når jeg har bagt mit brød og ladet det afkøle, skærer jeg det i forholdsvis tynde skiver og fryser det. På den måde, når det ikke at blive tørt, og så passer det med, at ungerne bare kan tage af det, og bruge...
Muffins med gulerødder og æble
Super sunde glutenfri, sukkerfri og mælkefri muffins Jeg har været væk fra min familie hele weekenden, og derfor skal vi allesammen hygge i eftermiddag med de her lækkerligheder 🙂 Jeg bruger dem både som eftermiddagssnack, men de er rigtig gode at...
Gurkemejebrød
Gurkemejebrød glutenfri, sukkerfri og mælkefri Det her brød, synes jeg går til mange ting. Både til morgenbordet, frokosten men også brødet man spiser til supper. Det ligger rigtig godt i maven og så er det fyldt med vigtige essentielle fedtsyrer, som...
Glutenfrie rundstykker
Glutenfri sprøde rundstykker med birkes Min datter har fødselsdag idag, og så skal man altså have rundstykker til morgenmad. Jeg har valgt at lave rundstykkerne fra Karina Baagø's bagekursus, fordi de bare smager helt fantastisk godt. Igår aftes baksede...
glutenfri grovlækreboller
Glutenfri grovboller Jeg har været på glutenfrit bagekursus hos Karina Baagø hvor vi lærte at bage SÅ meget lækkert brød. De her boller bagte vi i en lidt anden version på kurset, men med Karinas teknikker. Grovbollerne rører jeg sammen om aftenen,...
Surdejsboller
Glutenfri surdejsboller med sprød skorpe Jeg har lavet en surdej som står på mit køkkenbord, som jeg kan bage af når lysten melder sig. Denne gang har jeg lavet den på sorghummel, for at have den fri for gluten. Igår forsøgte jeg mig så på at...
Glutenfri juleboller
Ca 16-20 boller 3 æg 1/2 l mandelmælk 150 g mandelmel 3-4 l boghvedegryn 2-3 tsk kanel 1-2 tsk nellike 1-2 tsk ingefær 1-2 tsk kardemomme 1-2 tsk salt 2 dl grofthakket hasselnødder 2 dl solsikkekerner 2 dl rosiner 2 spsk honning HUSK til rette...
Glutenfri knækbrød
Glutenfrie sprøde knækbrød De her knækbrød plejer ikke at holde længe herhjemme, inden jeg igen må igang med at bage en ny portion. De er så lækre og passer til utrolig mange ting, fx ost, tapas, morgenmad og meget mere. Portionen giver til 2 plader. 4...
Sukkerfri makroner
Ca. 20 stk: 130 g mandelmel (blendede hele mandler) 3 dråber mandelessens (økologisk) 1 æggehvide 3 spsk kokossukker Kør evt. det hele igennem foodprocessoren og sæt derefter makronerne på en bageplade med en ske, eller tril dem til små kugler. Bag dem...