Cremet jordskokkesuppe med blomkål og kogt kylling

Efteråret har i den grad sat ind, og det kalder på suppe. Suppe i alverdens afskyginger og som regel altid lavet af det man lige har i køleskabet  🙂

Denne suppe er lavet med kokosmælk, da jeg synes at den runder smagen mildt og lækkert af.

Opskriften er til 6 prs. og der er rigeligt!:

2 poser  jordskokker skrællet og i grove tern

1 blomkål i små buketter

2 løg i fine tern

2 l. bouillon

1 ds. kokosmælk

salt og peber

Kogt kylling (Jeg havde lavet bone broth dagen forinden, og havde derfor kylling, til at spæde suppen op med)

Græskarkerner som topping

Svits løg og lad dem blive klare, og ikke tage farve. Svits derefter blomkål med, et par minutter og tilsidst jordskokkerne. Når jordskokkerne er svitset med ca 2-5 min. tilsættes bouillon (jeg bruger enten min egen bone broth eller herbamare). Lad suppen stå og simre minimum 40 min, men den kan sagtens simre længere tid 😉 Blend hele herligheden (jeg bruger min stavblender (hvad skulle jeg dog gøre uden den?)) og tilsæt tilsidst kokosmælken. Smag til med salt og peber og fyr kyllingen i, ca. 15 min. før spisetid. Top med græskarkerner, det ser både lækkert ud, og så er det skønt, synes jeg, at der er lidt at knase i 🙂

God fornøjelse, og dejlig efterårsdag til dig 🙂

Pin It on Pinterest