Ingefær er en tusinde år gammel rodplante, som er blevet brugt til medicin igennem mange hundrede år, og lad mig bare sige det som det er, det gir meget god mening! Der er nemlig nærmest ikke den ting som ingefær ikke er godt imod. Her er noget den er god for:

Ingefær er med til at nedsætte kolesteroltallet, idet den er antiinflammatorisk, og dermed fjerner evt. betændelse i årerne. Det betyder mindre åreforkalkning og dermed færre hjerte kar sygdomme.

Fordi Ingefær er stærkt antiinflammatorisk, på grund af stoffet gingeroler, som den er fyldt med, virker den derfor i bekæmpelsen af generel betændelse/inflammation i kroppen som fx. gigt, svampevækst, forkølelse og influenza.

Ingefær lindrer kvalme, idet den kan appetit stimulere, og kan derfor lindre fx. kemopatienter.

Ingefær er godt for fordøjelsen, idet den er med til at stabiliere tarmflora.

Ingefær lindrer muskelømhed, smerter generelt, og menstruationssmerter. Studier viser at ingefær, er det stærkeste naturmiddel der findes, til at dæmpe smerter.

Ingefær er kræft forebyggende, da den indeholder et stof, der er med til at nedbryde kræft stamceller.

Udover det kan ingefær være med til, at lindre hovedpine, øge blodcirkulationen og nedsætte feber.

 

Jeg spiser mest ingefær rå. Jeg tror på, at flere af de gavnlige effekter er bevaret, når man spiser den i rå tilstand. Jeg og familien tager et shot af min ingefærjuice hver dag. Opskriften er her

 

Pin It on Pinterest