Hvidløg tilhører alliumfamilien (løgfamilien), som bla. også  består af løg, skalotteløg, purløg og porrer.

Hvidløg er ikke bare et af verdens ældste krydderrier, men også et meget brugt lægemiddel, som i årtusinder har været anvendt mod en lang række sygdomme. Særligt har der været fokus på, at hvidløg måske kan virke kolesterolsænkende og blodfortyndende og derved, muligvis, kan mindske risikoen for blodpropper.

Hvidløg indeholder en stor mængde stoffer, som forsyner kroppen med nogle meget gavnlige virkninger, som den har brug for for at kunne fungere ordentligt. -Helt naturligt, hvor fantastisk er det?

Hvidløg er helt fantastisk effektivt til at bekæmpe smitsomme sygdomme. Under anden verdenskrig, brugte man faktisk rå hvidløg, for at descinficere sår på soldaterne. I dag har man fundet ud af, at løg er kræfthæmmende, da løg og hvidløg forhindrer nogle kræftceller i at vokse. Desuden er løg stærkt bakteriedræbende, det er antiviralt og indeholder en masse antioxidanter, som vores celler har brug for, for at genoprette sig rigtigt. Som sagt er løg én af de bedste fødevarer til at holde overvæksten af bakterier nede samt at hjælpe til med at rense tungmetaller ud af kroppen.

Næste gang du føler at du har optakt til snue eller influenza, så hak en spsk hvidløg og skyl ned med et stort glas lunken vand. Det dræber alle bakterier der ikke skal være der. Kriller det i halsen og du kan mærke at hosten sætter ind, så sæt en lille skål med 1 løg skåret i kvarte, i vand et par dage eller tre, lige ved sengen, og så går du aldrig på apoteket og køber hostesaft mere.

Vidste du at hvidløg kun bliver sundere med tiden? Opbevar løg tørt og gerne på køl for længere holdbarhed.

Når man bruger hvidløg til at krydre maden og det bliver udsat for varme, mister det nemlig størstedelen af sine sunde egenskaber.

I hvidløg findes vitamin A, B6, C og E og mineraler såsom calcium, kobber, svovl, magnesium, jern, kalium, selen og fosfor.

 

Pin It on Pinterest