Hvis du virkelig vil give dine celler noget at arbejde med, særligt her henover de kolde måneder, så skal du lave denne dejlige og nærende suppe. Den er sprængfyldt med antioxidanter, som er med til at beskytte vores celler og så er den antiinflammatorisk, hvilket  vil sige at den er betændelsesdæmpende. Bonus (i min verden) er at vi med suppe, altså rent plantemad, kan give fordøjelsessystemet en lille pause, ved at spise kødfri en gang imellem.

Opskriften passer til 6 personer:

 

4 små løg

4 fed hvidløg

1 1/2 kg gulerødder

3-4 cm revet ingefær (uden skræl)

boullion

1 – 1 1/2 L vand

1 kn. spids cayenne

1 tsk gurkemeje

1 tsk paprika

1 tsk spidskommen

salt

Peber

Svits løg og hvidløg i 4-5 min. og tilsæt alle krydderierne samt ingefær. Efter et par minutter tilsæt alle skrællede gulerødder, som er skåret i grove stykker.

Til sidst tilsæt vand og bouillon og lad det simre mindst 30 min. men gerne længere.

Blend suppen og top den evt. med ristede kikærter, cremefraiche og eller bacon hvis man er til det.

 

Pin It on Pinterest