Gulerodsboller med masser af kerner

De her gulerodsboller er to die for! Jeg fandt en opskrift på glutenfristart.dk og har så selv brugt de ingredienser jeg gerne ville have i. De er så nemme at lave og så synes jeg de har en rigtig dejlig krumme.

Opskriften gav en pladefuld, dvs ca 12- 14 stk.

5 dl lunken vand

20 g fiber husk

1 spsk olivenolie

160 g revet gulerod

1 tsk salt

2 dl frø (Jeg brugte hørfrø solsikke, græskar og sesam)

60 g majsgryn

60 g hirseflager

80 g fuldkorns majsmel

110g fuldkorns havremel

Pisk vand og husk til det gelerer og lad det stå og trække i ca. 10 min.

Riv gulerødder og bland det i geleen sammen med olien. Brug en dejkrog

Tilsæt alle kernerne og tilsidst meltyperne, som er blandet på forhånd inden du tilsætter det massen. Led endelig melet få lov og tid til at blive arbejdet godt ind i massen.

Jeg fugtede hænderne i vand og formede bollerne. Jeg laver dem ikke så store, da jeg egentlig synes at der er ret meget godt i denne type boller. Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen 40-45 min ved 200º

Lad dem køle helt af inden du skærer i dem og åben ikke lågen til ovnen førend de er færdige.

Pin It on Pinterest