Glutenfrie gulerodshapselækre boller

Denne her dej lavede jeg om aftenen, og satte den til hævning i køleskabet til næste morgen, og den hævede bare så fint!

Der blev ca 2 plader boller ud af denne portion:

1 pk gær

40 g HUSK

5 dl plantemælk (jeg brugte havre)

5 dl vand

6 spsk agave sirup

6 dl revet gulerødder

4 spsk olivenolie

5 tsk salt

200 g havremel

700 g fuldkornsmajsmel

200 g frø (fx sesam, hørfrø eller andet)

Opløs gæren i vandet og tilsæt HUSK. Rør til det blir en tyk gelemasse i ca 10 min.

Tilsæt mælk, sirup olie og salt

Tilsæt gulerødder, frø og tilsidst melet (som er blandet på forhånd) lidt efter lidt til massen, og sørg for at røre det godt ind i massen. Lad dejen blive arbejdet godt igennem, i ca. 10 min og sæt den til hævning natten over i kølesskabet, dækket med film.

Næste morgen:

Del dejen i passende stykker, jeg gør det med en spartel (du skal passe på med at ælte for meget) og sæt dem på bageplader med bagepapir. Laf dem hæve yderligere i 30 min. og bag dem derefter på 230º i ca 15 min.

Husk at ovne er forskellige så hold øje med bollerne. De skal lyde hule under bunden når du baner på dem.

God fornøjelse 🙂

Pin It on Pinterest