Fælles for alle grøntsagerne i korsblomstfamilien er at de er nærende og rige på bla. Mineraler som jern og kalcium, og vitaminer som A, B, C, E og K1.

Når plantevæggen ødelægges, ved at vi fx tygger i det, frigives nogle stoffer som bla. Er kræftforebyggende, samtidig med at det bliver stærkt antioxidant. De korsblomstrede grøntsager er god for skjoldbruskkirtlen, da de er med til at trække radioaktive stoffer ud af den. Fordi at grøntsagerne indeholder en stor mængde svovl, er de særdeles gavnlige for lungerne, da det er med til at beskytte slimhinderne mod forurening og passiv rygning. Svovlet er med til at trænge ind i vævet og regenerere arret lungevæv. Svovlet i grøntsagerne er i øvrigt med til, at hjælpe leveren med at afgifte også.

Vidste du at man let kan komme til at ødelægge korsblomsfamiliens egenskaber, ved forkert tilberedning? Damp helst grøntsagerne i max 4 minutter eller lynsteg i wok. Det betyder ikke at man aldrig skal bruge disse grøntsager, for der findes stadig rigtig mange gode vitaminer i, og hvis alternativet er, at man ikke får grøntsagerne, skal man bare gå i gang med at kokkere. Man kan sagtens spise grøntsagerne rå, men en del af de gavnlige næringsstoffer bliver aktiveret ved et lille let opkog. Prøv at få nogle af korsblomstfamiliens grøntsager på bordet hver dag, det er særdeles gavnligt for krop og sjæl.

Udover at broccoli er kræfthæmmende, er den også god til at holde forkølelser væk fra kroppen og nedsætte muskelømhed efter hård træning. Til sidst er der at nævne, at den er særdeles fiberrig, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse efter et måltid mad.

Pin It on Pinterest