Pesto lavet på basilikum og purløg

Vi spiser stort set aldrig sovs herhjemme, med mindre at det er d. 24 december, men derfor er det nu alligevel dejligt med lidt at dyppe i  nogle gange. Når jeg laver pesto, bruger jeg som regel lige hvad jeg har, det betyder også, at hvis jeg ikke har pinjekerne, så blir det uden, og dejlige råvarer, smager som reelt dejligt, uanset hvordan man får det bikset sammen.

Til denne portion blev denne lille glaskrukke, som ca. kan holde sig en uges tid.

1 god stor dusk basilikum

1 god stor dusk purløg

3 fed hvidløg

1/4 stykke parmesan ost.

Olivenolie (ca. 2 dl)

salt

Blend ost og hvidløg sammen med krydderurterne og tilsæt lidt efter lidt olivenolie, indtil massen er helt jævn og lind.

Spis lidt pesto til din aftensmad, eller under pålægget på dit brød til frokost. Det er en fantastisk måde, at få de naturlige og sunde fedtsyrer på.

Pin It on Pinterest